Eowen Valk

Don't give up on your dreams

Update over mijn schrijfprojecten

Vandaag vertel ik kort iets over de projecten waaraan ik de afgelopen maanden heb gewerkt. Eind vorig jaar en begin dit jaar werkte ik met een paar schrijvers aan verhalen voor een verhalenbundel. Dit was een extra opdracht die hoorde bij een manuscriptcursus die we vorig jaar bij uitgeverij Zilverspoor hadden gevolgd. Cocky van Dijk leerde ons tijdens deze bootcamp hoe je een goed manuscript voor een roman schrijft. Ik vond het een hele leerzame cursus, een echte aanrader. Als extra opdracht moest iedereen een paar korte verhalen schrijven die zich afspeelden in een wereld die we samen hadden bedacht. Ik schreef drie verhalen die zich afspeelden in verschillende tijden op die planeet. Alle verhalen bevatten sciencefiction en fantasy elementen.

In mei werkte ik aan een verhaal voor de Waterloper verhalenwedstrijd. Ik zal nu nog niet zeggen welk thema erin is verwerkt, want juryleden lezen ook op internet. Ze mogen van tevoren niet weten wie welk verhaal heeft geschreven. Het is een heel leuk verhaal geworden! Ik ben benieuwd wat de juryleden ervan zullen vinden. Als het goed is wordt de uitslag in december bekend gemaakt.

In juni stuurde ik een Engelstalig horrorverhaal naar Cloaked Press. Dit was voor een oproep voor verhalen voor Nightmare Fuel. Nightmare Fuel wordt een keer per jaar uitgegeven en heeft steeds een ander thema. Deze keer was het thema body horror. Onlangs kreeg ik van hen fijn bericht. Het verhaal Needle Skins is geaccepteerd voor de Nightmare Fuel – Body Horror verhalenbundel. De bundel zal in oktober uitkomen en bevat verhalen van diverse schrijvers. Meer details hierover volgen in een apart blogstuk wanneer de bundel is gepubliceerd.

Ik doe dit jaar met twee verhalen mee aan EdgeZero. Dat zijn het horror-scifi verhaal Helwereld (samen geschreven met Mike Jansen) en het sciencefiction verhaal De strijd om Alecs rechten. Deze verhalen verschenen eerder in de verhalenbundel SF in de polder. Er deden 310 verhalen mee aan EdgeZero. Vorige week werd de uitslag bekend gemaakt. Mijn beide verhalen zijn doorgedrongen tot de top 30 en zullen in de verhalenbundel komen met de beste genreverhalen uit 2023. Deze bundel wordt binnenkort gepubliceerd. Aangezien alle gepubliceerde verhalen meedoen aan een publieksstemming, zal ik in een aparte blogpost wat meer uitleg geven over EdgeZero, zodat jullie weten hoe jullie alle verhalen kunnen lezen en hoe jullie op de beste verhalen kunnen stemmen. Het beste verhaal zal de EdgeZero award winnen.

Momenteel werk ik aan een kort horrorverhaal. Deze zomer kwam een oproep online voor horrorverhalen van Nederlandse schrijvers, dus het leek me leuk om daar ook iets voor te schrijven. Mijn verhaal speelt zich af in het buitenland op een plek waar ik vroeger meermaals ben geweest. Meer ga ik er nu niet over zeggen. Eerst kijken of het geaccepteerd wordt.

Naast alle korte verhalen werkte ik tussendoor ook aan mijn manuscript voor een horror roman. Ik wil dat manuscript dit jaar af krijgen. Momenteel zit ik op ongeveer driekwart van het woordenaantal dat ik als doel heb gesteld. Er komt nog wel een deadline aan voor korte horrorverhalen, waarvoor ik ook graag iets wil insturen, maar het belangrijkste doel dat ik wil behalen is om voor het eind van het jaar de eerste versie van mijn manuscript af te ronden. Ik zet het daarom ook hier als een soort stok achter de deur.

Eowen Valk

Terug naar boven